Izvor:
18.05.2016 u 14:01
0

REVOLTIRANI MIGRANTI NAPRAVILI HAOS: Zapaljen prihvatni centar

Grupa migranata zapalila je prihvatni centar na italijanskom ostrvu Lampeduzi, ali u požaru srećom niko nije povređen, saopštili su jutros lokalni zvaničnici.

Gradonačelnica Lampeduze Ðuzi Nikolini je izjavila da je sinoć zapaljena jedna zgrada centra za smeštaj izbeglica i da je policija identifikovala četvoricu muškaraca osumnjičenih za izazivanje požara, preneo je Rojters.

Požar je započeo tako što su zapaljena četiri dušeka, a ukupna šteta još nije ustanovljena, izjavio je portparol vatrogasne službe.

Izbeglički centar na Lampeduzi, prvom evropskom gradu u koji stignu desetine hiljada migranata koji se iz Afrike morem otisnu ka Evropi, već je dvaput delimično oštećen u požaru, 2009. i 2011. godine.

U protekle dve godine je u Italiju brodovima i čamcima stiglo više od 320.000 migranata, a od početka godine ih je pristiglo 31.000, usled čega italijanski prihvatni centri pucaju po šavovima iako još nije ni počela letnja sezona kad stiže najveći broj migranata.

U prihvatnom centru na Lampeduzi se migrantima uzimaju otisci prstiju i radi identifikacija.

Prema zakonima Evropske unije, migrant mora da ostane u onoj članici EU u koju je prvu ušao, a to se određuje prema tome gde su im uzeti otisci prstiju, što izaziva proteste azilanata koji ne žele da ostanu u Italiji.

Izvor:Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter