Izvor:
18.05.2016 u 03:44
0

SKANDAL: Belgija IGNORISALA fotografiju TERORISTE sa zastavom ISLAMSKE DRŽAVE!

Belgijske vlasti primetile su fotografiju osumnjičenog za napade u Parizu Salaha Abdeslama sa zastavom Islamske države, koja je okačena na društvenoj mreži Fejsbuk, tri nedelje pre 13. novembra, kada su se napadi dogodili, ali nisu obratili veću pažnju na nju, saopštila je danas belgijska radio-televizija RTBF.

Iako je nacionalni centar za borbu protiv pretnje od terorizma obavešten o fotografiji u oktobru prošle godine, bezbednosni zvaničnici nisu je pažljivije pogledali, tvrdi RTBF pozivajući se na neimenovane izvore.

RTBF, takođe, navodi da se znalo da je Abdeslam početkom 2015. godine bio u kontaktu sa osumnjičenim za organizaciju teroristickih napada u Parizu Abdelhamidom Abaudom, koji je već bio poznat kao važna figura u Islamskoj državi, preneo je AFP.

Parlamentarni odbor je prošlog meseca, tvrdi RTBF, saznao da je belgijska policija odustala od istrage o Abdeslamu i njegovom bratu Brahimu šest meseci pre napada u Parizu iako su smatrani glavnim osunjičenim za terorizam.

Abdeslamu je to, dodaje RTBF, omogućilo da nastavi sa pripremama za napade u Parizu, tokom kojih se razneo i njegov brat Brahim.

Abdeslam je uhapšen u Briselu 18. marta, a sada čeka početak suđenja u Francuskoj. Dovodio se u vezu sa nekoliko džihadista, koji su učestvovali u izvođenju bombaških napada u Briselu 22. marta.

Tanjug
Foto: Twitter/TheQuint/Paris18__

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter