Izvor:
18.05.2016 u 00:17
0

TUČA U PARLAMENTU: Poslanici opozicije IZBAČENI IZ ZGRADE (VIDEO)

Poslanici opozicije u južnoafričkom parlamentu pokušali su danas da prekinu govor predsednika Džejkoba Zume i zatim se potukli sa pripadnicima obezbeđenja, koji su ih potom izbacili iz zgrade parlamenta.

Poslanici stranke Borci za ekonomsku slobodu izbačeni su iz parlamenta u Kejptaunu nakon što su poručili Zumi da je on taj koji treba da napusti parlament zbog optužbi za korupciju, prenela je agencija AP.

Članove te stranke su i ranije izbacivali iz parlamenta, ali je današnja konfrontacija bila jedna od agresivnijih.

Tokom fizičkog sukoba poslanika i obezbeđenja su razbijena stakla na vratima parlamenta.

Zuma je nakon incidenta pozvao na dijalog političkih lidera.

Ustavni sud Južnoafričke republike je u martu presudio da Zuma nije poštovao Ustav time što nije vratio deo od više od 20 miliona dolara državnih sredstava namenjenih za obnovu njegove seoske vile.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/AFP news agency

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter