Izvor:
15.05.2016 u 02:46
0

BOMBAŠKI NAPAD U BAGDADU: Najmanje šest osoba stradalo

Četrnaest bombaša-samoubica izvelo je danas napad na stambeni i vladin kompleks kod Bagdada, usmrtivši najmanje šest osoba, rekao je lokalni zvaničnik, preneo je AP.

Načelnik policije u gradu Amirijat Faludža, Ali al-Isavi, rekao je da je najmanje 14 bombaša-samoubica provalilo u zoru u kompleks, u kojem se nalaze stanovi, ali i policijska stanica i nekoliko vladinih kancelarija.

Kako je kazao Al-Isavi, pet napadača se raznelo tokom sukoba sa bezbednosim snagama, dok su se drugi sakrili u zgradama i kasnije su ubijeni.

On je precizirao da je ubijeno pet policajaca i jedan civil, dok je 18 ljudi ranjeno.

Grad Amirijat Faludža se nalazi nekoliko kilometara južno od Faludže, glavnog uporišta Islamske države u provinciji Anbar, oko 65 kilometara zapadno od Bagdada.

Islamska država kontroliše ključne oblasti na severu i zapadu Iraka, uključujući drugi najveći irački grad, Mosul.

Ova ekstremistička grupa je proglasila islamski kalifat na teritoriji koju pod kontrolom drži u Iraku i Siriji.

U nizu bombaških napada, većinom u Bagdadu, od srede je ubijeno više od 100 ljudi, podseća američka agencija.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter