Izvor:
10.05.2016 u 20:57
0

SVETSKI DIPLOMATSKI SKANDAL: Kameron ispričao kraljici da mu dolaze LIDERI KORUMPIRANIH ZEMALJA

Britanski premijer Dejvid Kameron "uhvaćen" je danas kamerom dok govori kraljici Elizabeti da će lideri nekih "neverovatno korumpiranih" zemalja uključujući Nigeriju i Avganistan ove nedelje prisustvovati samitu protiv korupcije u Londonu.

Kameron će u četvrtak biti domaćin samita koji ima za cilj da pojača globalnu borbu protiv korupcije u svim domenima, prenosi Rojters.

Na video snimku koji je stavljen u pul i dat televiziji ITN Kameron je prikazan kako razgovara sa kraljicom o samitu na jednom prijemu u Bakingemskoj palati.

"Imali smo veoma uspešan sastanak kabineta jutros na kome smo razgovarali o samitu protiv korupcije," rekao je Kameron kada mu je prišla kraljica. "Imaćemo Nigerijce, zapravo lideri nekih neverovatno korumpiranih zemalja će doći u Britaniju" rekao je on.

Nigerija i Avganistan su, kako je objasnio, možda dve najkorumpiranije zemlje na svetu.

Kraljica nije ništa komentarisala ali Kenterberijski biskup Džastin Velbi je rekao" "Ali ovaj konkretni predsednik zapravo nije korumpiran,"

Nigerijski predsednik Muhamadu Buhari i avganistanski predsednik Ašraf Gani, koji će prisustvovati samitu, zapravo priznaju da u njihovoj zemlji postoji korupcija i obećavaju da će je iskoreniti.

Avganistan je 166. po redu, odnosno pretposlednja zemlja na listi Transparensi internešenela koja zemlje rangira od najmanje korumpiranih do najkorumpiranijih.

Lošije od Avaganistana se kotiraju samo Severna Koreja i Somalija koje dele 167. mesto dok je Nigerija 136. na listi. Još nije jasno da li je Kameron shvatio da ga snimaju. Na snimku se čuje i neko ko je stajao do njih kako uz smeh kaže: "Nadam se da dolaze o svom trošku".

"Sve mora da bude otvoreno," rekao je Kameron. "Neće biti sastanaka iza zatvorenih vrata. Sve mora da se odvija pred medijima. Biće prilično zanimljivo," dodao je on.

Kameronova kancelarija nije želela da komentariše snimak.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/PA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter