Izvor:
16.12.2019 u 10:04
0

MEGA POŽARI U AUSTRALIJI: Uništene kuće, vatra se kreće prema popularnom turističkom odredištu!

Vlasti Australije upozorile su danas na "mega požar" koji se proširio preko linija odbrane i uništio 20 kuća nedaleko od Sidneja.

Vatra ja zahvatila površinu od oko 400.000 hektara i kreće se prema Plavim planinama, popularnom turističkom odredištu zapadno od grada.

Ovo je veliki problem za vatrogasce, koji se već bore sa 100 požara u očekivanju ekstremne temperature ove sedmice.

Meteorolozi upozoravaju da bi toploti talas mogao da donese novi temperaturni rekord u ovoj zemlji i da bi mogla biti premašena vrednost id 50,7 stepeni Celzijusovih izmjerena 1960. godine u Udnadati, na jugu Australije.

Od septembra je šestoro ljudi poginulo u požarima koji su zahvatili rastinje u istočnim državama Novi Južni Vels i Kvinslend.

Izvor: Blic
Foto: theguardian.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter