Izvor:
08.12.2019 u 08:49
0

ROHANI: Novi budžet osmišljen da se odupremo sankcijama SAD!

Iranski predsednik Hasan Rohani predstavio je danas parlamentu nacrt državnog budžeta u iznosu od 39 milijardi dolara, navodeći da je budžet osmišljen tako da se Iran odupre američkim sankcijama time što će ograničiti zavisnost od izvoza nafte.

Ovo je budžet da se odupremo sankcijama… s najmanjom mogućom zavisnošću od nafte – rekao je Rohani poslanicima, prenosi Rojters pozivajući se na iransku državnu televiziju.

On je dodao da će budžet iranske vlade imati koristi od pozajmice Rusije u iznosu od pet milijardi dolara, koja će uskoro biti izvršena, prenosi AP.

Naredna fiskalna godina u Iranu počinje 20. marta 2020.

Izvor: Tanjug
Foto: thenational.ae/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter