Izvor:
07.12.2019 u 16:27
0

KOD RUSA NE PROLAZE UCENE Gasa neće biti, ne pomažu ni presude

Rusija i Ukrajina neće postići dogovor oko gasa ako Kijev nastavi da zahteva isplatu kompenzacija prema kojekakvim sudskim odlukama, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev.

– Ništa od dogovora neće biti. Nemoguće je dogovarati se i istovremeno zahtevati pare prema kojekakvim sudskim odlukama. Želeli oni to ili ne, potrebno je postići dogovor na obostrano zadovoljstvo – istakao je ruski premijer, preneo je Sputnjik.

On je takođe rekao i da cena ruskog gasa za Ukrajinu može biti niža, ali da Rusiju ne treba uslovljavati povećanjima tarifa za tranzit.

– Jasno nam je da Ukrajina dobija ruski gas, doduše iz reversa, što ispada daleko skuplje nego što bi trebalo da bude. Razgovarali smo o tome sa ukrajinskom stranom na više nivoa. Cena može biti niža – dodao je Medvedev.

On je naglasio i da je najvažnije dogovarati se, a to znači ne primoravati nijednu stranu ni na šta. Ugovor između Rusije i Ukrajine o tranzitu gasa ističe krajem godine, a trenutno se vode pregovori između Moskve, Kijeva i Evropske komisije o mogućem produžetku.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter