Izvor:
19.11.2019 u 20:54
0

AKCIJA KOD POSTROJENJA ZA GORIVO: Stradala jedna osoba!

Najmanje jedna osoba je stradala, dok je osam povređeno tokom akcije bezbednosnih snaga Bolivije u gradu Alto, koja je pokrenuta kako bi se obezbedilo snadbevanje gorivom iz postrojenja koje su blokirale pristalice bivšeg predsednika Eva Moralesa, saopštili su kancelarija javnog branilaca i zdravstveni zvaničnici.

Učesnici protesta zahtevaju povratak Moralesa, koji je dobio azil u Meksiku.

Okolnosti koje su dovele do nasilja za sada nisu poznate, ali novinar AP-a je rekao da je čuo pucnjavu u blizini postrojenja za gorivo.

Oblak dima uzdigao se iznad mesta na kojem su demonstranti zapalili vatru, dok je vojni helikopter nadletao tu oblast.

Rojters navodi da su policijske i vojne snage koristile oklopna vozila i helikoptere kako bi odblokirale pristup postrojenju u gradu Alto, u blizini prestonice La Paz.

Helikopteri su nadletali puteve oko fabrike Senkata, kojom rukovodi javno preduzeće YPFB, a koje su demonstranti blokirali gomilom zapaljenih guma, dodaje Rojters, pozivajući se na izjave svedoka.

Pojedini gradovi u Boliviji prijavili su nedostatak hrane i benzina zbog protesta pristalica Moralesa.

Izvor: Tanjug
Foto: bbc.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter