Izvor:
16.11.2019 u 08:44
0

NOVI TALAS REPRESIJE: U Nikaragvi uhapšeno 13 opozicionih aktivista!

U Nikaragvi je uhapšeno 13 protivnika vlade predsednika Danijela Ortege, a opozicija tvrdi da je na delu novi talas represije protiv onih koji žele izborne reforme i prevremene izbore.

Opozicioni aktivisti su privedeni u četvrtak pošto su odneli namirnice, flaširanu vodu i lekove grupi od devet majki u gradu Masaji koje su prethodno stupile u štrajk glađu zbog hapšenja njihovih sinova.

Predstavnici vlade i policije nisu pružili više informacija o hapšenjima, a članovi porodica uhapšenih rekli su Rojtersu da im je policija rekla samo da su aktivisti uhapšeni i da se protiv njih vodi istraga.

Demonstracije protiv Ortege, koje su počele početkom 2018, prerasle su u širi protestni pokret, a od tada je ubijeno više od 300 ljudi i uhapšeno preko 150 osoba.

Izvor: Tanjug
Foto: Danijel Ortega/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter