Izvor:
15.11.2019 u 16:48
0

RAT MOGAO BITI IZAZVAN: Osuda kontrole granica koju je uvela Danska!

Bivši švedski premijer Frederik Rajnfeld osudio je kontrolu granica koju je uvela Danska, naglasivši da bi to moglo da izazove rat.

Kontrola granica je uvedena nakon eksplozije ispred zgrade poreske uprave u Kopenhagenu i niza pucnjava u vezi s mafijom u tom gradu, za koje danske vlasti veruju da su povezane sa Švedskom.

Frederik Rajnfeld, lider liberalno-konzervativne partije Stranke umerenih, nije se uzdržavao u osudi susedske politike čiji je nedostatak poverenja doveo do onemogućavanja prava na slobodno kretanje, prenosi Sputnjik internešnel.

Više granica, zidova i policije. To je ono što Danci rade trenutno, ponosni što napokon mogu da kontrolišu sve Šveđane. Postavili su stvari tako da mi izgledamo kao ludaci i da zbog toga ne možemo da odemo u Dansku jer ćemo i njene ljude zaraziti – izjavio je Rajnfeld.

To predstavlja mi-oni razmišljanje koje trenutno vlada svetom. Potpuno fatalno, to može dovesti samo do novih ratova – zaključio je Rajnfeld.

Danska policija je pre tri dana počela da, uprkos Šengenskom sporazumu o slobodi kretanja, sprovodi provere na graničnim prelazima sa Švedskom nakon niza pucnjava i eksplozija u Kopenhagenu za koje danske vlasti optužuju ljude iz Švedske.

Portparol Jens Jespersen je rekao da prilikom provera na mostu Oresund, koji povezuje Kopenhagen i Malme, policajci posebno paze na "prekogranični kriminal, uz upotrebu eksploziva, oružja i droge".

On je naveo da policija zaustavlja automobile da bi "videla ko je u njima".

Kontrole se vrše i u dve luke iz kojih polaze trajekti, preneo je B92.net.

U Kopenhagenu se od februara dogodilo 13 eksplozija, a u junu su iz vatrenog oružja ubijena dva državljanina Švedske.U Malmeu je pre nekoliko dana ubijen jedan 15-godišnji dečak, a drugi teško ranjen.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter