Izvor:
23.10.2019 u 18:01
0

TRAMP UKIDA SANKCIJE TURSKOJ: Prekid ofanzive na Kurde! (FOTO)

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da ukida sankcije Turskoj pošto je objavljen prekid ofanzive na sirijske Kurde, prenose svetski mediji.

– Neka se drugi bore oko tog krvavog peska. Sankcije će biti ponovo uvedene, ako se dogodi nešto čime nismo zadovoljni – rekao je Tramp.

Ova informacija dolazi pošto su se Rusija i Turska dogovorile da budu garant primirja duž sirijske granice, gde su raspoređene ruske vojne trupe.

Tramp je naglasio i to da ga je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan uverio da će prestati borbe u regionu. kao i da će nedavno dogovoreni prekid vatre biti trajan.

Sankcije SAD uvedene su prošle sedmice kao odgovor na nedavnu ofanzivu Turske protiv kurdskih boraca koje turske vlasti smatraju teroristima, a koji su bili glavni saveznici SAD u borbi protiv Islamske države.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/New York Daily News‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter