Izvor:
22.10.2019 u 06:31
0

PUTIN I MAKRON: Sastali se povodom situacije sa Sirijom!

Ruski i francuski predsednici Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su juče o situaciji u Siriji i severoistoku Ukrajine, saopštio je Kremlj.

Dvojica predsednika su istakli da bi suverenitet i teritorijalni integritet Sirije trebalo da se poštuju, prenosi Rojters.

Makron je istakao važnost produženja primirja na severoistoku Sirije, kao i da očekuje da se diplomatskim načinom ublaže tenzije.

Kako se navodi u saopštenju, Putin je obavestio Makrona o naporima Rusije da se stabilizuje region, a dvojica državnika složili su se da bi trebalo da se pokrene unutar sirijski dijalog..

Putin i Makron su se složili i da, kada se radi o situaciji u Ukrajini, paket mera iz sporazuma iz Minska nema alternativu.

– Kijev mora bezuslovno da se složi sa svim sporazumima dogovorenim u okviru Normandijskog formata i Kontakt grupe- navodi se u saopštenju.

tanjug.rs
Foto: Russia News Today/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter