PROTESTI ŠIROM LIBANA: Treći dan borbe naroda PROTIV VLASTI!

 

Desetine hiljada ljudi izašlo je danas, treći dan uzastopno, na ulice libanskih gradova kako bi protestovale protiv vlasti koju optužuju za kronizam, odnosno poveravanje važnih javnih funkcija prijateljima i njihovim štićenicima, i dovođenje zemlje na rub ekonomske propasti.

Kako prenosi Rojters, protesti u centru Bejruta protekli su mirnuo i u gotovo festivalskoj atmosveri, s obzirom da su demonstranti svih uzrasta nosili zastave i pesmom pozivali na revoluciju.

Od juga pa sve do istoka Libana, demonstranti su marširali na protestnim skupovima i blokirali puteve kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo sa političkom elitom, uprkos pojavljivanju naoružanih muškaraca lojalnih šiitskom pokretu Amal, koji su pokušavali da ih zastraše i oteraju, navodi britanska agencija.

Najnovij talas protesta i nemira u Libanu, za koji svetski mediji navode da je "najveći u decenijama", izbio je zbog povećanja troškova života i novih poreskih obaveza.

U nove poreske obaveze bila je uključena i taksa za pozive preko aplikacije "Votsap", koju je vlada ukinula odmah po izbijanju protesta.

U pokušaju da umiri demonstrante, ministar finansija je posle sastanka sa premijerom Saadom al Haririjem saopštio da su se dogovorili da u novu budžet ne budu uključene nikakve dodatne takse, navode svetski mediji.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro