Izvor:
10.10.2019 u 05:43
0

TRAMP: Premestili smo najopasnije islamiste iz Sirije!

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je SAD premestila na nepoznatu lokaciju neke od najopasnijih boraca Islamske države, koji su bili zarobljeni na severu Sirije, da bi mogli da ih "drže na oku" dok traje turski vojni upad na to područje.

Turske trupe napale su severnu Siriju kako bi potisnule kurdske borce na koje ona smatra teroristima, prenose svetski mediji.

Kurde podržavaju SAD i oni su, kako se navodi, u martu zauzeli poslednju teritoriju pod kontrolom militanata iz Islamske države.

Kako se navodi, Kurdi takođe drže hiljade boraca Islamske države u zatvorima, te je postojala zabrinutost da bi oni mogli biti oslobođeni ako kurdske snage ostave svoje položaje.

Kako se navodi, Tramp nije rekao koliko je militanata prebačeno sa severa Sirije, niti na kojoj lokaciji se sada nalaze.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter