Izvor:
17.09.2019 u 06:54
0

TRAMP: Iran stoji iza napada!

Američki predsednik Donald Tramp ostao je pri stavu da Iran stoji iza napada na Saudijsku Arabiju, ali je istakao da želi da izbegne sukob i da treba sačekati dok se sigurno ne sazna ko je počinitelj.

Posle susreta sa bahreinskim princom naslednikom Salmanom bin Hamad Al-Kalifom, Tramp je rekao da je odlučan da pomogne svom saudijskom savezniku, ali da želi da izbegne rat s Iranom, prenose agencije.

Čini se da je Islamska Republika gađala naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, ali želimo da to potvrdimo sa sigurnošću – rekao je Tramp.

Prethodno je američki predsednik "prozvao" Iran u vezi sa napadom na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, dovodeći u pitanje tvrdnje Teherana da nema ništa sa tim napadom.

"Setite se kada je Iran oborio dron, tvrdeći da je bio u njihovom vazdušnom prostoru, a zapravo nije bio ni blizu. Čvrsto su se držali te priče znajući da je to velika laž. Sada kažu da nemaju ništa sa napadom u Saudijskoj Arabiji. Videćemo?", napisao je Tramp na Tviteru.

SAD su objavile satelitske snimke, kao i tvrdnje obaveštajaca da je Iran krivac za napade na saudijska naftna postrojenja.

Iran odbacuje bilo kakvu umešanost u subotnje napade, za koje su odgovornost preuzeli jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Teheran.

Donald Tramp je izjavio juče da su SAD spremne "kao zapeta puška" za potencijalni odgovor na napade na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji.

Napad na postrojenje Saudi Aramko paralisao je proizvodnju više od polovine globalnog dnevnog izvoza Saudijske Arabije i više od pet odsto svetske dnevne proizvodnje sirove nafte.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/New York Daily News‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter