Izvor:
16.09.2019 u 10:26
0

OBJAVLJENI SNIMCI: OVO je dokaz da je Iran odgovoran?! (FOTO)

Sjedinjene Američke Države su objavile satelitske snimke, kao i tvrdnje obaveštajaca da je Iran krivac za napade na saudijska naftna postrojenja.

Iran odbacuje bilo kakvu umešanost u subotnje napade, za koje su odgovornost preuzeli jemenski pobunjenici Huti, koje inače Iran podržava.

Ali neimenovani američki zvaničnici su u razgovoru sa američkim i stranim novinarima naveli da pravac i obim napada dovode u sumnju na umešanost Huta.

Americki državi sekretar Majk Pompeo je tokom vikenda optužio Iran ne iznoseći dokaze za to, dok predsednik Donald Tramp nije direktno optužio tu zemlju, ali je rekao da je SAD spremna da reaguje kada napadač bude poznat.

BBC prenosi izjave američkih zvaničnika za Njujork Tajms, Ej-Bi-Si i Rojters.

Jedan od njih je naveo da su napadi došli sa zapadne strane ili severozapadne, što je teritorija koju ne kontrolišu Huti u Jemenu.

Njujork Tajms je preneo izjave zvaničnika koji su naveli da je napad izveden dronovima i krstarećim raketama i da nisu sve rakete pogodile mete.

Ej-Bi-Si je citirao visokog zvaničnika koji rekao da je Donald Tramp potpuno svestan da je Iran odgovoran za napade.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter