Izvor:
11.09.2019 u 06:02
0

PESKOV: Smena američkog savetnika za nacionalnu bezbednost je unutrašnja stvar SAD

Smena američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona je unutrašnja stvar SAD i Rusija se u to ne meša, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik Odbora za međunarodna pitanja Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov, međutim, ocenio je za Tas s da bi Boltonov odlazak mogao da poveća šanse za produžetak Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja (START).

– Nada da će novi START biti produžen živi dok god je on na snazi, odnosno do februara 2021. godine i nakon Boltonovog odlaska velike su šanse da sporazum bude postignut na vreme i da čak bude unapređen – rekao je Kosačov.

On je dodao da se Bolton uporno protivio sporazumu u oblasti strateške stavbilnosti i kontrole naoružanja, misleći da oni previše ograničavaju SAD u demonstriranju superiornosti.

– Ne znam da li je to razlog što ga je predsednik Tramp otpustio, ali znam da je to razlog što meni nije žao zbog toga – zaključio je Kosačov.

START su 2011. godine potpisale Rusija i SAD i on će biti na snazi do 5. februara 2021. godine, ako ga do tada ne zameni novi sporazum o smanjenju i ograničenju strateškog naoružanja,

Sporazum takođe može da bude produžen za ne više od pet godina i to konsenzusom obe strane.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter