Izvor:
04.09.2019 u 09:59
0

HONGKONG: Otvoreno pismo aktivista Merkelovoj!

Uoči posete nemačke kancelarke Angele Merkel Pekingu, ugledni hongkonški aktivisti pisali su joj da se u odnosima sa Pekingom rukovodi prema svojim sećanjima na život u diktatorskoj Istočnoj Nemačkoj.

U otvorenom pismu Merkelovoj, koje je objavljeno u današnjem dnevniku "Bild", aktivisti, među kojima i vođa demokratskog pokreta Demosisto Džošua Vong navode da Nemačka treba da se čuva u poslovnim odnosima sa Kinom, preneli su mediji.

Kancelarko Merkel, vi ste odrasli u Istočnoj Nemačkoj – napisao je Vong.
Iskusili ste iz prve ruke strahote diktatorskog režima – naveo je Vong i dodao da žele da pokažu hrabrost i odlučnost protiv autoritarnih i nepravednih reživa koji su zahvatili Nemačku i Evropu pre Hladnog rata.

Nemačka bi trebalo da bude na oprezu kada posluje sa Kinom jer se Kina ne pridržava međunarodnog prava i više puta je prekršila svoja obećanja, naveo je Vong u pismu koje su potpisali i Džefi Vong i Alis Ju umetnici iz Hongkonga koji žive u Nemačkoj.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter