Izvor:
25.08.2019 u 08:56
0

RUSIJA SE VRAĆA U „SEDMORKU“: Putin sledeće godine na samitu! (FOTO)

Tramp je novinarima u francuskom Bijaricu rekao da je „svakako moguće“ da će pozvati Vladimira Putina kao gosta na sastanak G7 sledeće godine. On je ranije izjavio da misli da nema smisla da ruski predsednik ne bude za stolom.

Prema Trampovim rečima, lideri zemalja G7 razgovarali o Rusiji, ali je američki lider naveo da ne zna da li će se Rusija vratiti u „sedmorku“.

Ranije se Donald Tramp složio sa predlogom francuskog predsednika Emanuela Makrona da pozove Rusiju na samit G7 2020. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa svoje strane, predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da Rusija smatra sve kontakte sa zemljama G7 korisnim i da ne isključuje obnavljanje formata G8. Nemačka kancelarka Angela Merkel povezala je pitanje obnove formata G8 sa progresom u rešavanju situacije u Ukrajini.

Grupa sedam (G7) je udruženje ekonomski razvijenih zemalja, u koje ulaze Velika Britanija, Italija, Japan, Kanada, Nemačka, Sjedinjene Američke Države i Francuska. U formatu „sedmorke“ klub je postojao od 1976. do 1997. godine. Nakon pridruživanja Rusije, format je počeo da se naziva G8. U martu 2014. godine, za vreme mandata američkog predsednika Baraka Obame, zbog događaja u Ukrajini i krize koja je usledila u odnosima SAD i Evrope sa Rusijom, zapadne članice udruženja odlučile su da se vrate na format „sedmorke“.

Izvor: Alo.rs
Foto: PrintScreen putin.kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter