Izvor:
22.08.2019 u 08:52
0

ITALIJA ZASLUŽUJE LIDERE KOJI SU DORASLI ZADATKU: Jednog je opisao kao „velikog gubitnika“!

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Italija zaslužuje lidere koji su dorasli zadatku istovremeno opisavši jednog od lidera pale italijanske vlade "velikim gubitnikom" zbog toga što je napravio grešku kada je odlučio da deli vlast sa krajnjom desnicom.

– Italijanska lekcija je da kad neko pravi savez sa krajnjom desnicom, na kraju je to uvek pobeda za krajnu desnicu – rekao je Makron novinarima u Parizu.

– Ko je veliki gubitnik poslednjih događaja? Di Majo – dodao je.

Na pitanje da li je i Salvini izgubio, Makron je odgovorio: – Možda, nadam se.

Italijanska vladajuća koalicija koju su činile antisistemski pokret Pet zvezdica Luiđija di Maja i ultradesničarska Liga Matea Salvinija raspala se a premijer je podneo ostavku.

Makron je dodao da je razgovarao sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom koji vodi konsultacije sa svim strankama u parlamentu o mogućnostima formiranja nove koalicione vlade.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter