Izvor:
22.08.2019 u 05:27
0

TRAMP ZAPRETIO: Vraćamo zarobljenike, ukoliko ih ne preuzmete! (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je Francusku, Nemačku i druge evropske zemlje da će, ukoliko ne preuzmu svoje državljane koje su kao borce Islamske države Amerikanci i njihovi saveznici zarobili, SAD biti primorane da ih vrate u zemlje iz kojih su došli.

Tramp je rekao da SAD i njihovi saveznici drže u zarobljeništvu "na hiljade" boraca Islamske države nakon što su primorale tu terorističku grupu da preda svoje poslednje uporište u Siriji, ali i da ih neće držati u američkoj bazi Gvantanamo na Kubi "narednih 50 godina i to plaćati".

Zato, kako je istakao Tramp, evropske zemlje treba da preuzmu svoje državljane koji su zarobljeni kao bivši borci IS.

Asošijejted pres podseća da je Tramp odmah po stupanju na dužnost predsednika SAD potpisao izvršnu naredbu da baza Gvantanamo ostane otvorena i tako poništio osmogodišnje napore bivšeg predsednika Baraka Obame da zatvori bazu na Kubi.

Nikakvi novi zarobljenici nisu, međutim, odvođeni u tu bazu, gde je od ranije zatočeno 40 muškaraca.

Tramp i Džejms Džefri, predstavnik Stejt departmenta u međunarodnoj koaliciji koja se bori protiv IS, ranije su ukazali na potrebu da Evropa preuzme oko 2.500 zarobljenih boraca te terorističke organizacije.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/FloridaforHRC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter