Izvor:
21.08.2019 u 11:05
0

VIGEMARK: U ovom trenutku, niko ne govori o članstvu u NATO!

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas da žali što nije održana sednica Predsedništva BiH i što nije došlo do imenovanja mandatara za sastav Saveta ministara BiH.

– Mi u EU shvatamo da je to povezano s drugim pitanjima, kao što je put BiH prema NATO-u i za nas je važno da se oba procesa mogu neometano odvijati. U ovom trenutku, niko ne govori o članstvu – rekao je Vigemark novinarima u Banjaluci.

Cilj BiH je, dodao je, članstvo u EU, a kako je rečeno i 5. augusta, biće potrebne neke dodatne odluke da bi se dalje rešavalo pitanje NATO-a.

– Ono što je sada važno jeste da svi stanu na loptu. Prošlo je deset meseci, a vlast još nije formirana i mora se misliti na opšti interes građana u oba entiteta – naveo je Vigemark.

Prema njegovim rečima, nedavni sporazum o principima formiranja vlasti lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a jeste dobar polazni osnov, a da će, kada se formiraju vlasti, na njima biti da implementiraju taj, kako je istakao, načelni dogovor.

– Kao i svaki drugi politički dogovor, i on je podložan različitim tumačenjima, ali ono što je važno jeste da sednu zajedno, da razgovaraju, da se ne povlače u svoje rovove, već da razgovaraju i pokušaju doći do dogovora koji će funkcionisati – naglasio je Vigemark.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter