Izvor:
20.08.2019 u 08:48
0

EKSPLOZIJA NA VENČANJU POBILA VIPE OD 60 LJUDI: Svi su VRIŠTALI I PLAKALI! (FOTO, VIDEO)

Mirvais Elmi, mladoženja na čijem venčanju je poginulo više od 60, a ranjeno preko 180 ljudi u napadu bombaša-samoubice, kaže da je izgubio nadu u bolju budućnost posle krvoprolića koje je igrom slučaja preživeo sa svojom suprugom.

Nevine žrtve

U napadu su poginuli Elmijev rođeni brat i veliki broj članova šire porodice i prijatelja.

– Moja familija i moja supruga su u šoku. Ona ne može ni da govori. Stalno se trese i ima nesvestice. Ja sam izgubio nadu u bolju budućnost. Poginuli su mi brat, rođaci i prijatelji. Nikad više u životu neću biti srećan. Nemam snage ni da idem na sahrane poginulima. Nemam snage, slab sam. Znam da ovo neće biti poslednja patnja u Avganistanu i da će se nesreća nastaviti – rekao je Elmi.

Mladin otac je izjavio da je u eksploziji poginulo 14 članova njegove porodice. Svedoci navode da je bombaš-samoubica aktivirao eksploziv kad je bio blizu bine oko koje se nalazio veliki broj žena i dece.

Krvoproliće se dogodilo u trenutku kad su SAD i talibani blizu postizanja dogovora koji bi mogao da vrati mir u zemlju gde građanski rat traje godinama. Naime, SAD su spremne da povuku trupe iz Avganistana u zamenu za to da se talibani obavežu da će prisustvovati mirovnoj konferenciji s legalno izabranim vlastima u Kabulu.

Daleko je mir

Predsednik Avganistana Ašraf Gani je posle napada održao hitan sastanak s bezbednosnim službama kako bi se pronašlo rešenje za sprečavanje ovakvih napada u budućnosti. S obzirom na to da je napad izvršio avganistanski ogranak Islamske države, male su šanse da će u ovoj zemlji u dogledno vreme zavladati potpuni mir.

SVI SU VRIŠTALI I PLAKALI

Munir Ahmad, jedan od gostiju na svadbi, opisuje užas koji je nastao u trenutku: – Gosti su plesali i slavili, svi su bili veseli i smejali se. Onda je odjednom došlo do eksplozije. U trenutku je nastao totalni haos. Svi su vrištali i plakali za svojim najmilijima – rekao je on.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter