Izvor:
19.08.2019 u 13:25
0

ŠVAJCARSKI LOVCI ISPRATILI AVION DELEGACIJE RUSIJE DO FRANCUSKE: U Iljušinu II-96 nalazili su se i portparol i savetnik ruskog predsednika, Dmitrij Peskov i Jurij Ušakov!

Dva lovca vazduhoplovnih snaga Švajcarske nekoliko minuta su pratila avion kompanije "Rosija Ejrlajns" na letu od Moskve do Marselja, a u kojem su se nalazili članovi ruske delegacije koja se uputila ka Francuskoj kako bi prisustvovala pregovorima predsednika Putina i Makrona.

U Iljušinu II-96 nalazili su se i portparol i savetnik ruskog predsednika, Dmitrij Peskov i Jurij Ušakov, kao i grupa novinara.

Kada je avion ušao u vazdušni prostor Švajcarske, dva lovca približila su mu se, po jedan sa svake strane, na nadmorskoj vidini od 10,6 kilometara.

Oni su se naizmenično približavali ruskom avionu i u pojedinim momentima leteli su na samo nekoliko metara udaljenosti od njegovih krila.

Lovci su pratili avion sve do granice sa Francuskom.

Predsednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, sastaće se danas na jugu Francuske kako bi razgovarali o najvećim svetskim krizama, uključujući situacije u Ukrajini, Iranu i Siriji, ali i kako bi pokušali da poboljšaju odnose Moskve i EU.

Makron je pozvao Putina u svoju letnju rezidenciju, dvorac Fort Breganson na Azurnoj obali, na sastanak i večeru, samo nekoliko dana pre početka samita G7 u francuskom gradu Bijaricu, kojem bi trebalo da prisustvuje i američki predsednik Donald Tramp.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter