Izvor:
16.08.2019 u 15:13
0

PREDSEDNIK AMERIKE JOŠ UVEK VAGA: Tramp i dalje razmatra izmenu kazne za Blagojevića!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da i dalje razmatra da li da potpiše dokumenta za puštanje bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića iz zatvora gde služi 14-godišnju kaznu zbog višestrukih presuda za korupciju.

Tramp je izjavio da razmatra smanjenje kazne za Blagojevića, ali da čeka da vidi kakava je pozicija demokrata, a kakva republikanaca.

Republikanski kongresmen iz Ilinoisa Darin la Hud preneo je da je Trampu rekao da smanjenje kazne za bivšeg guvernera ne bi poslala pravu poruku.

Kancelarija demokratskog senatora Dika Durbina iz Ilinoisa saopštila je da je Durbin takođe razgovarao s Trampom o mogućem smanjenu kazne, ali da nije zauzeo stav o tom pitanju.

Tramp je ranije izjavio da veruje da je sedam giodina zatvora, koliko je Blagojević odslužio, dovoljno.

Američki predsednik je pre više od godinu dana nagovestio da razmatra smanjenje kazne za Blagojevića, koji je zatim podneo dokumenta zahtevajući smanjenje kazne, prenosi AP.

Tramp je u sredu rekao novinarima da smatra da je se prema Blagojeviću, inače demokrati, postupilo "neverovatno nefer".

Kako je rekao, on u obzir uzima Blagojevićevu suprugu i decu.

Blagojević, američki političar srpskog porekla, u zatvoru je od 2012. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter