Izvor:
22.10.2016 u 03:06
0

SPREMA MU SE SUROVA KAZNA: Bivši šef policije uhapšen zbog nestanka 43 studenta

U meksičkom gradu Iguali je uhapšen bivši šef policije Felipe Flores zbog slučaja u kojem je u tom gradu nestalo 43 studenta 2014. godine. Oni su nestali nakon što su ih napali pripadnici lokalne policije.

Flores je uhapšen u okviru operacije, u kojoj su učestvovale federalna policija, vojska i kancelarija javnog tužioca, saopštila je Komisija za nacionalnu bezbednost na svom nalogu na Tviteru.

On je bio šef policije u Iguali kada su policajci napali više desetina studenata u tom gradu 26. septembra 2014. godine, nakon što su oni ukrali autobuse zbog protesta u Meksiko Sitiju.

AFP navodi da će njegovo hapšenje možda otkriti nove detalje o sudbini studenata u slučaju koji je zadao velike muke adminstraciji predsednika Enrikea Penje Nijeta.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su policajci su predali 43 studenta pripadnicima narko-kartela Hereros Unidos, koji su ih ubili, zapalili njihova tela na deponiji i bacili u reku.

Nezavisni stručnjaci iz Međuameričke komisije za ljudska prava su, međutim, negirali vladine zaključke navodeći da ne postoji naučni dokaz da su studenti spaljeni na deponiji.

Kancelarija javnog tužioca pristala je da sprovede nove istrage.

Više od 130 osoba je do sada uhapšeno zbog nestanka studenata, uključujući bivšeg gradonačelnika, nekoliko policajaca i pripadnika narko-kartela Hereros Unidos.

B92
Foto: static.wixstatic.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter