Izvor:
15.10.2016 u 14:03
0

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Obamina administracija priprema tajni sajber-napad na Rusiju?!

Bela kuća razmatra mogućnost pokretanja tajne sajber-operacije protiv ruske vlade da bi se suprotstavila navodnoj umešanosti Moskve u američke predsedničke izbore, prenose mediji pozivajući se na zvaničnike u obaveštajnoj službi.

Obamina administracija naložila je Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA) da obezbedi mogućnosti za sajber-operaciju koja bi „osramotila“ Kremlj, javlja televizija En-Bi-Si.

Izvori nisu podrobnije govorili o tačnim merama koje razmatra CIA, ali su rekli da je Agencija već počela da otvara sajber-vrata, bira mete i vrši druge pripreme za operaciju“, navodi televizija. Bivši obaveštajci tvrde da je CIA prikupila dokumente koji bi mogli da izlože nepoželjnu taktiku predsednika Rusije Vladimira Putina.

Bela kuća najavila je u utorak da Obama razmatra „proporcionalan" odgovor na tvrdnje Sjedinjenih Američkih Država da se vlada Rusije mešala u američke predsedničke izbore hakovanjem kompjuterskih sistema političkih partija.

Međutim, sajt „Vikiliks“ dovodi u sumnju tačnost izveštaja o nameri SAD da izvrši sajber-napad na Rusiju.

Ukoliko bi predstojeći 'tajni‘ sajber-rat bio ozbiljan onda, prvo, to ne bi objavljivali, a drugo sajber-rat sa Rusijom, to bi bila Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), a ne CIA", navodi se na tviter-nalogu „Vikiliksa".

Novosti.rs
Foto: RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter