Izvor:
19.06.2019 u 15:24
0

PREDSEDNIK AUN: Liban želi da učestvuje u pregovorima o Siriji!

Predsednik Libana Mišel Aun izjavio je danas da njegova zemlja želi da učestvuje u predstojećim međunarodnim susretima o Siriji, jer želi da prati napore koji bi mogli da ubrzaju povratak stotina hiljada izbeglica koje žive u Libanu.

Aun je, međutim, dodao da učešće njegove zemlje ne negira njeno pravo da odvojeno razradi sa Sirijom načine za regulisanje povratka sirijskih izbjeglica iz Libana, dok drugi traže trajna politička rešenja.

Liban je "domaćin" više od milion sirijskih izbjeglica, što je najveća koncentracija izbeglica po glavi stanovnika u svetu.

Ruski specijalni izaslanik za Siriju, Aleksandar Lavrentijev, pozvao je danas Liban da, kao posmatrač, prisustvuje narednom sastanku o Siriji, a koji će se održati u Almatiju, glavnom gradu Kazahstana, u julu.

Lavrentijev je rekao da je stvaranje uslova za povratak izbeglica odgovornost svih, a ne samo Sirije.

Izvor: Tanjug
Foto: Michel Aoun/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter