Izvor:
25.05.2019 u 18:18
0

RUSIJA:Procedura UN neprimenjiva za slučaj u Kerčkom moreuzu

Procedura za rešavanje sporova koje obezbeđuje Konvencija UN-a o pravu mora nije primenjiva na incident u Kerčkom moreuzu, i arbitraža koju Ukrajina treba da sazove u vezi sa tim nije nadležna u ovoj oblasti, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

U arbitraži, mi nameravamo dosledno da branimo naš položaj, ukljucujući i nedostatak nadležnosti arbitraže kako bi razmotrili ovu situaciju u svetlu navedenih okolnosti, saopštilo je ministarstvo.

Ranije je međunarodni tribunal UN za pomorsko pravo presudio da Rusija mora da vrati tri ukrajinska broda i oslobodi 24 mornara koje drži u pritvoru.

Tribunal, čije je sedište u Hamburgu, doneo je ranije danas presudu u slučaju koji je Ukrajina pokrenula protiv Rusije.

Rusija je prošle godine zaplenila tri ukrajinska broda u Kerčkom moreuzu, koji povezuje Crno i Azovsko more, i pritvorila 24 člana njihove posade.

Predsednik tribunala Ðin-Hjun Paik rekao je da su sudije donele odluku da Rusija mora odmah da vrati tri broda Ukrajini, oslobodi mornare i dozvoli im da se vrate u Ukrajinu.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/newyorkcityinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter