Izvor:
25.05.2019 u 16:43
0

ŠESTI NACIONALNI PROTEST: EU, SAD i OEBS pozivaju albansku opoziciju na mirne proteste!

Evropska unija i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) pozvale su danas albansku opoziciju da izbegava nasilje na protestima i da se angažuje u razgovorima kako bi se rešila politička kriza u zemlji.

Prethodno je i ambasada SAD u Tirani pozvala sve strane da se uzdrže od nasilja i uključe u konstruktivan dijalog, prenosi AP.

Ujedinjena albanska opozicija najavila je za večeras šesti "nacionalni protest" koji će početi u 19 sati ispred sedišta vlade u Tirani.

Oni zahtevaju ostavku premijera Edija Rame i formiranje prelazne vlade do održanja vanrednih izbora.

Opozicija od sredine februara organizuje proteste koji su na momente prerastala u nasilje i sukobe sa policijom, navodi AP.

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša istakao je da opozicija neće odustati od "borbe na život ili smrt" i pozvao građane da što masovnije izađu na protest, koji će, kako je najavio, trajati četiri sata.

Albanske vlasti preuzimaju sve mere bezbednosti povodom današnjeg protesta. Sedišta vlade i parlamenta su zaštićena gvozdenim ogradama, a o bezbednosti će brinuti 2.000 uniformisanih i policijaca u civilu.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/Ana Petruseva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter