Izvor:
25.05.2019 u 14:46
0

PREDSEDNIK SAD U JAPANU: Donald Tramp podstakao biznismene da povećaju investicije u Americi!

Predsednik SAD Donald Tramp podstakao je japanske biznismene da povećaju investicije u Americi, i objasnio da će se pozabaviti trgovinskim debalansom izmedu SAD i Japana, kao i da će osigurati pravičnost i uzajamnost.

Tramp je danas stigao u Japan, na kako navodi Rojters veliku ceremonijalnu posetu koja treba da pokaže postojanje snažnih veza sa Tokijom, i pored sve izraženije trgovinske tenzije između dve države.

Obratio se grupi biznismena objasnivši da nikada nije postojalo bolje vreme za investiranje.

Britanska agencija navodi da će premijer Japana Šinzo Abe primiti Trampa na carski banket i sedištima u prvom redu za sumo rvački turnir.

Navodi se da se Amerika nalazi u sred skupocenog trgovinskog rata sa Kinom, a agencija navodi da se "zakuvavaju" i tenzije sa Japanom i Evropskom unijom.

Očekuje se da Tramp i Abe za vreme samita u ponedeljak razgovaraju o trgovini, ali zvaničnici su skeptični u vezi mogućnosti za dogovor.

Tramp će biti prvi strani lder koga će prmiiti novi japanski car Naruhito koji je ovog meseca nasledio tron. On je citirao Abea govoreći da je on počasni gost Japana, "Postoji samo jedan počasni gost" naglasio je Tramp.

– Ja sam počasni gost na najvećem događaju koji su oni imali za poslednjih 200 godina – dodao je Tramp.

Izvor:Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter