Izvor:
23.05.2019 u 14:40
0

LJUBLJANA: Zaključena istraga o 300 kg heroina u luci Kopar!

Slovenska policija je danas zaključila istragu u vezi 300 kilograma heroina otkrivenog u aprilu prošle godine u koparskoj luci, u kontajneru s keramičarskim lepkom koji je turski brod ukrcao u Iranu, a reč je o najvećem otkriću te droge u Sloveniji u zadnjih dvadesetak godina.

Istraga o tom slučaju završena je pretresima na više lokacija, u kojima je učestvovalo oko stotinu policajaca.

Potvrđena je sumnja da su se četvorica osumnjičenih bavili krijumčarenjem i distribucijom opasnih droga, a zaplenjeni su droga, novac, oprema za pakovanje i jedan pištolj, rekao je na konferenciji za novinare Dean Jurič, šef kriminalističke policije u Kopru.

Prijavljena su četvorica muškaraca, od kojih su dvojica pritvorena, dok su dvojica s područja Ljubljane u bekstvu.

Policija je pratila pošiljku, osumnjičene i kanale koji su se koristili za prodaju droge, i akciju je zaključila ove nedelje privođenjem i podnošenjem kaznenih prijava.

Jurič je rekao da je droga koja se plasirala tim putem bila namenjena većinom evropskom tržištu, a krijumčarima je mogla doneti protipravnu imovinsku korist od 30 do 50 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter