Izvor:
19.03.2019 u 16:31
0

LONDON: ,,Žuti prsluci“ traže ostavku državnog tužioca!

Demonstranti koji su nosili žute prsluke u utorak okupirali su danas kancelariju britanskog državnog tužioca u centru Londona.

Televizijski snimci prikazali su okupljene ljude ispred zgrade kako mašu zastavama, a londonski "Ivning standard" preneo je da su skandirali "želimo novog glavnog tužioca".

Za sada se ne zna šta je izazvalo ovaj protest.

Policija je na Tviteru objavila da je intervenisala danas u 13:45 nakon dojave da su demonstranti ušli u zgadu Državnog tužilaštva i saopštila da su "policajci na licu mesta i da za sada nije bilo hapšenja"

Iz kancelarije Državnog tužioca za sada nije bilo komentara u vezi ovog incidenta.

Britanski državni tužilac je Džefri Koks, najviši vladin službenik u zakonodavnoj sferi koji ima vodeću ulogu u dogovorima sa Evropskom unijom u vezi sporazuma sa premijerkom Terezom Mej.

On je nedavno izjavio da promene koje je Mej dogovorila u Strazburu smanjuju rizik da će Velika Britanija ostati vezana za pravila EU, ali ga ne eliminišu, što je bio glavni razlog da Britanski parlament ponovo ubedljivo odbaci sporazum o Bregzitu koji je premijerka postigla s Evropskom unijom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter