Izvor:
15.02.2019 u 08:12
0

KARAKAS: Maduro pozvao specijalog izaslanika SAD Eliota Abramsa u posetu Venecueli!

Nakon što je predsednik Venecuele Nikolas Maduro otkrio da se ministar spoljnih poslova te zemlje tajno sastajao sa američkim zvaničnicima u Njujorku, pozvao je specijalog izaslanika SAD Eliota Abramsa u posetu Venecueli, prenosi AP.

Prema rečima neimenovanog venecuelanskog zvaničnika, rekao je da se poslednji od dva sastanka ministra spoljnih poslova Venecuele sa američkim zvaničnicima dogodio 11. februara – četiti dana nakon što je Abrams izjavio da je "vreme za dijalog s Madurom davno prošlo".

Maduro je u intervjuu za agenciju AP oštro kritikovao "svađalački" stav američkog predsednika Donalda Trampa prema Venecueli, ali je izrazio nadu da će se uskoro sastati s njim kako bi rešili krizu koja je nastala pošto se lider opozicije Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika.

Ministar spoljnih poslova je Abramsu poručio u Njujorku, kako kaže Maduro, da u Venecuelu dođe "privatno, javno ili tajno".

Ako hoće sastanak, samo neka mi kaže kad, gde i kako, i biću tamo – rekao je Maduro.

SAD za sada nisu komentarisale Madurove izjave.

Venecuela, kako navodi AP, sve dublje tone u "politički haos" uzrokovan američkim zahtevom da Maduro odstupi sa vlasti. SAD i njihovi saveznici smatraju da je Gvaido legitimni predsednik Venecuele, a da je Maduro osvojio drugi mandat izbornim krađom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter