Izvor:
05.05.2016 u 16:16
0

CRNA HILARI: Rumun hakovao računar predsedničke kandidatkinje SAD

Haker iz Rumunije Marsel Lehel Lazar, poznatiji pod pseudonimom Gučifer, priznao je da je mnogo puta sa lakoćom provaljivao u poštu bivšeg državnog sekretara SAD Hilari Klinton.

– Za mene je to bilo lako. To je bilo prosto za mene i za bilo kog drugog – izjavio je on za Foks Njuz.

Sada Lazar čeka suđenje u jednom zatvoru u Virdžiniji. Hakovanjem se bavio u malom selu u Rumuniji. Prema rečima Gučifera, prvo je provalio na nalog Hilarine pomoćnice Sidni Blumental u martu 2013. godine i dobio informacije koje su mu bile od koristi da provali na nalog same Hilari Klinton.

Haker je u Rumuniji osuđen na 7 godina zatvora zbog internet prestupa. Ipak, u aprilu je izručen vlastima SAD, koje ga takođe terete za internet prestupništvo.

Skandal oko mejlova Hilari Klinton je aktuelizovan marta 2015. godine. Na njenom nalogu bilo je 2,2 hiljade mejlova koji su sadržali privatne informacije i još 22 mejla sa oznakom “strogo poverljivo”.

Kada je postalo poznato da je Klintonova koristila lični mejl nalog u poslovne svrhe, to je izazvalo veliko nezadovoljstvo u Vašingtonu. Republikanci su je okrivili za ozbiljno narušavanje pravila unutrašnje bezbednosti.

HappyTV.rs
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter