Izvor:
11.01.2019 u 14:03
0

RUSIJA OSUDILA NAMERE VELIKE BRITANIJE: London radi na planovima da uspostavi dve nove strane vojne baze u jugoistočnoj Aziji i na Karibima!

Rusija je danas osudila plan Velike Britanije da otvori vojne baze u jugoistočnoj Aziji i na Karibima i saopštila da je spremna da preduzme uzvratne mere ako budu ugroženi njeni interesi ili interesi njenih saveznika.

Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson izjavio je prošlog meseca da London radi na planovima da uspostavi dve nove strane baze "u narednih par godina" pošto napusti Evropsku uniju.

Vilijamson nije precizirao gde bi baze mogle da budu izgrađene, ali je britanski dnevnik naveo da su u opciji Singapur ili Brunej u blizini Juznog kineskog mora i Montserat ili Gvajana na Karibima.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova opisala je danas Vilijamsonove komentare kao zbunjujuće i upozorila da takvi planovi mogu destabilizovati svetske poslove.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter