PROTEST "ŽUTIH PRSLUKA" STIGAO DO JERUSALIMA: Prvi protest u zemlji inspirisan demonstracijama u Francuskoj!

 

 

 Izraelska policija uhapsila je 10 učesnika protesta zbog povećanja cena, a kako prenosi "Džeruzalem post", to je prvi protest u toj zemlji inspirisan demonstracijama "žutih prsluka" u Francuskoj i drugim evropskim gradovima.

 Organizatori protesta pozvali su javnost da se masovno odazove protestima zbog povećanja cena struje, vode, prehrambenih proizvoda, kao i da se suprotstave politici monopola.

 Izraelska policija ranije je upozorila demonstrante da neće tolerisati nerede ili nasilje, a uhapsila je 10 osoba zbog, kako je navela, izuzetno neprihvatljivog ponašanja, napada na policijske službenike i odbijanja da slušaju policijske naredbe.

 Učesnici protesta izneli su svoje zahteve za hitnu akciju Vlade i smanjenje cene gasa 60 do 70 odsto, implementaciju preporuka za reformu prehrambene industrije i sprovodenje reformi za povećanje konkurencije u svim oblastima tržišta.

  U nadi da će postići uspeh sličan onom u Francuskoj da mobilišu mase kao što se desilo 2011. godine u socijalnim protestima, oko 600 demonstranata u žutim prslucima je blokiralo jednu raskrsnicu i nekoliko puteva, optužujuci premijera Benjamina Netanjahua da potkrada narod.

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost