Izvor:
10.12.2018 u 10:08
0

NEMAČKI ŽELEZNIČARI ŠTRAJKOVALI: Održan četvoročasovni štrajk zbog plata!

Radnici u nemačkoj železnici održali su danas četoročasovni štrajk zbog plata, što je dovelo do prekida u međugradskom železničkom saobraćaju i zaustavljanja putničkih i teretnih vozova, saopštila je državna železnica Dojče Ban.

Kompanija je navela da je i regionalni železnički saobraćaj širom Nemačke bio znatno pogođen i da je saobraćalo samo nekoliko putničkih vozova u Berlinu, Minhenu i Frankfurtu.

"Trenutno je saobraćaj na dugim relacijama suspendovan", objavio je Dojče Ban na svojoj veb stranici, dodajući da je došlo do ozbiljnog poremećaja i u saobraćanju teretnih vozova.

Štrajk održan od 4:00 do 8:00 časova po GMT, usledio je nakon kraha pregovora o platama između sindikata železničara EVG i uprave Dojče Bana u subotu.

Upozorenje sindikata EVG, koji zastupa većinu zaposlenih u nemačkoj železničkoj industriji, da je štrajk neizbežan izazvao je strah od mogućih poremećaja putovanja tokom božićnih praznika.

"Tražimo da EVG vrati za pregovarački sto. Mi smo spremni da razgovaramo", izjavio je portparol Dojče Bana.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter