Izvor:
08.12.2018 u 17:42
0

POKRET ŽUTIH PRSLUKA POSTAO SIMBOL PROTESTA:Demonstranti želeli da nateraju vladu da posluša konačno glas naroda, a ne bogataša!

Pokret Žutih prsluka već je postao simbol protesta u Francuskoj, a veoma brzo se proširio i na druge evropske zemlje, poput Belgije i Holandije.

Današnje demonstracije su donele i nešto novo – Žute prsluke koji su klečali pred policijom.

Na taj način, osudili su ponašanje francuske policije koja je juče naterla učenike da kleče u blatu.

Kako je jedan snimak prikazao, na obodu Pariza, policija je natrela grupu đaka demonstranata da kleči na kolenima sa rukama povijenim iza glave. Bili su okruženi policajcima u punoj opremi. Za ovaj incident se ne bi ni znalo da ga neko nije snimio.

Širom Francuske demonstranti su klečali pred specijalcima u punoj opremi, okruženi suzavcem i tako su postali simbol otpora.

Žuti prsluci koji kleče, osim u Parizu, uslikani su i u Marseju, ali i u Belgiji.

Kako se navodi, demonstranti na ovaj način žele da nateraju vladu da posluša konačno glas naroda, a ne bogataša.

Protesti u Francuskoj su počeli kada je vlada najavila povećanje poreza na gorivo što bi dovelo i do više cene goriva po litru, a iako su zvaničnici pre tri dana rekli da odustaju od tih mera, Žuti prsluci najavljuju nova okupljanja nezadovoljni reformama.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter