Izvor:
04.05.2016 u 16:31
0

DAVUTOGLU: Rusija i Turska su potrebne jedna drugoj

Premijer Turske Ahmet Davutoglu je izjavio da Rusija i Turska, bez obzira na incident sa oborenim ruskim SU-24 Siriji, ostaju zemlje od velikog značaja za region i potrebne su jedna drugoj.

– Naše ponašanje ostaje kao i ranije. Rusija i Tuska su uvek bili susedi. Danas ostajemo dve važne zemlje u regionu. Potrebni smo jedni drugima. Incident sa letelicom nije bio usmeren protiv Rusije – izjavio je Davutoglu u nadi da će se odnosi između dve zemlje poboljšali.

Na pitanje novinara, da li je moguć scenario u kom će se Rusija protiviti ulasku turske vojske u Siriju i otvoriti vatru na turske letelice, Davutoglu je dao negativan odgovor.

– To nije pravilan scenario. Te zemlje nisu Ruske. Rusija je stalan član UN. Odluke UN u vezi sa borbom protiv ID su poznate. Ovde je reč o pretnji za našu nacionalnu bezbednost. Mi ni sa kakve strane ne želimo da stupimo u konflikt sa bilo kim, uključujući i Rusiju. Ranije smo imali dobre odnose, i želimo da oni budu dobri i u budućnosti. Ali kada je reč o nacionalnoj bezbednosti, mi moramo da preduzmemo sve neophodne mere. U ovom slučaju se ne suočava sa pretnjom od Islamske države Rusija, već Turska – dodao je Davutoglu.

HappyTV.rs
Foto: Printscreen facebook.com/A.Davutoglu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter