Izvor:
04.09.2016 u 23:25
0

NOVI POTRESI U ITALIJI: Serija snažnih zemljotresa u centralnim delovima!

Zemlja nastavlja da se trese u centralnoj Italiji, a nakon zemljotresa u kojem je 24. avgusta poginulo oko 300 ljudi, novi snažni potresi zabeleženi su danas iza podneva u Mačerati, Askoli Pičenu i Ankoni u pokrajini Marke, u pokrajini Umbrija, kao i jugu Apeninskog poluostva.

Italijanski list "Korijere dela sera" navodi da je epicentar zemoljotresa jačine 4,5 stepeni Rihterove skale bio u Sibilinskim planinama u blizini mesta Kastelsantanđelo sul Nera, koje je već značajno oštećeno u zemljotresu pre deset dana i kojem je uspostavljeno privremeno naselje pod šatorima.

Prethodno je tokom noći zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale probudio stanovnike na području gradića Norča blizu Peruđe u pokrajini Umbrija, pa su ljudi u strahu izašli na ulice.

Ansa navodi i da je zemljotres jačine 3,6 stepeni Rihterove skale registrovan u moru kod obala provincije Ređo Kalabrije u južnoj pokrajini Kalabrija, na dubini od 76 kilometara.

Tanjug
Foto: Twitter/Al Jazeera News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter