Izvor:
16.08.2018 u 19:37
0

Sankcije SAD protiv Rusije ugroziće pregovore sa Severnom Korejom!

Rusija je upozorila da su najnovije sankcije SAD protiv ruske kompanije, optužene da je prekršila međunarodne restrikcije prema Severnoj Koreji, destruktivne i beskorisne i da mogu ugroziti razgovore o denuklearizaciji sa Pjongjangom.

Američko Ministarstvo finansija uvelo je u sredu sankcije za tri kompanije iz Rusije, Kine i Singapura zbog optužbi da su pomogle Severnoj Koreji da izbegne međunarodne sankcije.

Kako je navedeno, ruska firma Profinet i njen direktor najmanje šest puta su obezbedili lučke usluge severnokorejskim brodovima koji su prevozili naftu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da bi taj potez SAD mogao da podrije napredak u razgovorima o severnokorejskim nuklearnim i raketnim programima.

Dodaje se da su SAD uvele sankcije u tretnuku kada su potrebni udruženi napori međunarodne zajednice, te da su američke sankcije “destruktivne” i “beskorisne”.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter