Izvor:
16.08.2018 u 16:06
0

BERAT ALBAJRAK: Turske banke su „zdrave i jake“, prioritet borba protiv inflacije!

Ministar finansija Turske Berat Albajrak rekao je danas međunarodnim investitorima da će Turska izaći iz "kursnih oscilacija" jača nego ikad.

Albajrak je danas na telekonferenciji razgovarao sa hiljadama investitora, kako bi ih izvestio o trenutnom stanju turske ekonomije.

Albajrak je investitorima rekao da su Turske banke "zdrave i jake" i da će prioritet ostati borba protiv inflacije, uvođenje strukturnih reformi i stroga monetarna politika.

Ministar je rekao da neće biti ograničenja na protok novca.

Međunarodni investitori zabrinuti zbog velkog spoljnog duga Turkse i odluke turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da centralnoj banci ne dozvoli da poveća kamate u cilju podrške valute, što stručjaci smatraju da je neophodno.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter