Izvor:
22.07.2018 u 16:03
0

BANJALUKA: U nevremenu oštećeno 200 objekata!

Prema prvim podacima sa terena, u Banjaluci u naseljima koje je zahvatilo jučerašnje nevreme, oštećeno je oko 200 objekata.

Kako je ustanovljeno na terenu, najveća šteta zabeležena je na području Mišinog Hana. Najvećim delom, radi se oštećenju krovova, polupanim prozorima i oštećenim fasadama.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, naložio je danas gradskom Odseku za civilnu zaštitu da izvrši procenu štete na domaćinstvima u četiri prigradska naselja koja su pretrpela najveću štetu u jučerašnjem olujnom nevremenu, koje je praćeno snažnim udarima grada.

Prema nalogu gradonačelnika, Civilna zaštita će uraditi prvu, preliminarnu procenu štete i zaštititi oštećene objekte od daljih oštećenja, s obzirom na to se, prema prognozi Republičkog hidrometerološkog zavoda, noćas može očekivati velika količina padavina koja može izazvati dodatnu štetu – rekao je Mladen Ćućun, šef Odseka za civilnu zaštitu i poslove teritorijalne vatrogasne jedinice.

On je dodao da su ekipe Civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice, uz pomoć meštana,uspele da prekriju najlonskim pokrivačem veliki broj oštećenih objekata te ističe da se taj posao nastavlja i danas.

Nadležni najavljuju da će u narednim danima biti formirane komisije za procenu nastale štete. Istovremeno, komisije će procenjivati i štetu na poljoprivrednim usevima i voćnjacima u naseljima pogođenim nevremenom, koja je, prema podacima sa terena, takođe značajna.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter