VIKTOR ORBAN OPTUŽIO EVROPSKU KOMISIJU: Vi ste krivi za krizu u EU!

 

Mađarski premijer Viktor Orban krivi Evropsku komisiju za krizu u Evropskoj uniji i poziva države članice da povuku ovlašćenja iz ruku Brisela, javlja AFP.

Orban, u uvodniku koji će u celini biti objavljen u sutrasnjem izdanju nemačkog lista "Frankfurter Algemajne Cajtung", poziva da se stavi tačka na "idealizovanje evropskog projekta" i ukazuje na izlazak Britanije iz EU kao na dokaz o propustima Evropske komisije.

Mađarski premijer u tekstu kaže da je kriza u EU nastupila zbog otvaranja granica 28-članog bloka i prekomernih troškova nekih država članica "uz prećutno odobrenje" Komisije, za koju tvrdi da je trebalo da spreči i jedno i drugo.

Oba najveća evropska dostignuća, zajednička valuta i jedinstveno tržište koje je zaštićeno Šengen zonom, nalaze se u opasnosti, upozorava Orban.

On u članku tvrdi i da je lično pomogao u spasavanju Evrope i načina života svog naroda tako što je zatvorio granice Mađarske za migrante.

Mađarski premijer u uvodniku ističe da bi ravnoteža moći unutar EU trebalo da se promeni u korist nacionalnih država nad evropskim institucijama, navodi AFP.

Orban je izazvao bes predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera kada je odbio da prihvati njegov predlog o sistemu kvota za naseljavanje migranata koji stižu u Evropu, podseća francuska agencija, dodajući da je Orban najglasniji istočnoevropski protivnik prijemu muslimanskih migranata.

 

Tanjug
Foto: Facebook/orbanviktor

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro