Izvor:
20.11.2017 u 18:56
0

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE MILORAD DODIK:  „Vanustavna Bosna nama ne odgovara, ustavna Bosna nam odgovara.“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je politika očuvanja teritorijalnog integriteta, koju zastupa Srbija, prepreka odvajanju Republike Srpske. Ako Beograd odluči da prizna kosovsku nezavisnost, kaže Dodik, on se ne bi protivio, ali bi to značilo da i Republika Srpska može da bude nezavisna.

– Da je u onom trenutku Srbija, kada se Kosovo odvojilo, rekla da je to ok, mi bismo se sigurno do sada već odvojili. Ako postoje prava za jedne onda moraju da postoje prava i za druge – rekao je Dodik

Predsednik RS je istakao da referendum o nezavisnosti tog entiteta trenutno nije institucionalna tema za Banjaluku, ali ponavlja da je BiH "propala država".

Dodik je precizirao da Srbima odgovara Dejtonski sporazum onako kako je napisan, ali ne kako je izmenjen:

– Vanustavna Bosna nama ne odgovara, ustavna Bosna nam odgovara. Ali, to niko neće da čuje – kaže Dodik.

Zanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter