Izvor:
28.06.2016 u 16:46
0

APOKALIPTIČNE SCENE IZ HRVATSKE: U Osijeku VODA NOSI SVE, drveće iščupano iz zemlje (VIDEO)

U Osijeku drugi dan zaredom tutnji strašno nevreme koje je napravilo veliku materijalnu štetu Jak vetar odneo je krov sa zgrade Pedijatrije KBC, a u Antunovačkoj ulici u Tenji se srušilo stablo na porodičnu kuću i prepolovilo krov.

Velika količina vode prodrla je u sobe gde su ležali pacijenti, pa su nekoliko njih morali da bude premeste u druge prostorije.

Šteta će biti milionske razmere. Doživeli smo pravu materijalnu katastrofu i sada nam je, uz zdravlje i brigu o pacijentima, vrlo bitno da sklonimo i zaštitimo skupu medicinsku opremu – rekao je dokto Vlatko Kopić, v.d. zamenik bolnice.

U parkovima širom Osijeka se može videti dosta polomljenih stabala. Praktično nije bilo ulice koja nije pretrpela neku štetu. Iz korena su iščupane breze, borovi, platani, a 15-20 visokih topola na Pampasu je prepolovljeno, dok su na brojne automobile pale grane, piše Telegraf.

Kod Tvrđe su grane polomile električne vodove zbog čega je prekinut i tramvajski promet, a Ulica cara Hadrijana bila je zatvorena i za promet. Na nekim raskrsnicama vetar je srušio i semafore, brojne ulice i podrumi bili su poplavljeni…

Vatrogasci su imali više od stotinu različitih intervencija, a očekuje se da će taj broj biti i znatno veći.

Grad Osijek izgleda kao da je bombardovan – rekao je Boris Banjan iz vatrogasne službe.

Ništa bolje nije bilo niti u obližnjem Čepinu, koje je takođe zahvatilo veliko nevreme praćeno jakom kišom, pa je deo mesta ostao i bez struje. Velika šteta zabeležena je i na usevima, na oranicama i vrtovima. U prigradskom naselju Višnjevac poplavljeni su podrumi brojnih kuća.

Pogledajte video:

HappyTv.rs
Foto:Twitter/vjestic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter