Izvor:
29.05.2016 u 14:31
0

SKOPLJE: Opozicija PROTIV delimičnog ukidanja abolicije

Građanski pokret "Protestujem" održao je sinoć demonstracije u Skoplju, ponovo se protiveći delimičnoj aboliciji i pozivajući predsednika Ðorđa Ivanova da u celosti povuče odluku o aboliciji obuhvaćenih istragom zbog afere "Prisluškivanje". Pokret je na svom Fejsbuk profilu objavio da ne prihvata parcijalno povlačenje abolicije, kao i da je polovična pravda u stvari nepravda, javila je MIA.

U Skoplju su se demonstranti , kao i obično, okupili ispred Specijalnog tužilaštva, izražavajući podršku toj instituciji, javila je MIA. Oni su farbom išarali zgradu Parlamenta, a potom su se uputili ka policijskoj stanici Beko, ali ih je policija sprečila da priđu. Miran protest održan je i u Strugi, a prisustvovao mu je generalni sekretar SDSM Oliver Spasovski.

Pod pritiskom građanskih protesta i međunarodne zajednice makedonski predsednik Ðorđe Ivanov povukao je u petak odluku o aboliciji 22 od 56 državnih i partijskih funkcionera umešanih u aferu "Prisluškivanje". Ivanov je izjavio da je odluku doneo za 22 osobe koje su, kako je rekao, politički eksponirane.

Odluka Ivanova da abolira od odgovornosti 56 partijskih i državnih funkcionera je izazvala višemesečne masovne proteste u Makedoniji, koja je inače već više od godinu dana u dubokoj političkoj krizi. Evropski komesar za proširenje Johanes Han komentarisao je odluku Ivanova na Tviteru. Odluka makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova da povuče aboliciju za određeni broj ljudi nije dovoljna, napisao je on na Tviteru.

Kako je to EU više puta ponovila, sveobuhvatno rešenje je ključ da se izbegne selektivna pravda – dodao je Han.

Tanjug
Foto: Twitter/KatarinaKom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter