Izvor:
14.04.2017 u 20:52
0

AMERIKANCI BESNI NA HRVATE: Uvaljivali im kinske metke kao svoje!

Vojni odnosi Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država mogli bi biti poremećeni zbog propusta koji se dogodio u Oružanim snagama i Ministarstvu obrane u realizaciji ugovora o prodaji 1,25 miliona metaka zapovedništvu američkih snaga za Europu.

Oružane snage SAD-a, naime, optužuju Ministarstvo obrane da su im pokušali prodati municju koje ne odgovara njihovim standardima i “uvaliti” im metke kineske proizvodnje koje su izričito naglasili da ne žele!

Zbog nastale situacije, načelnik Generalštaba general Mirko Šundov predlaže da se američkim partnerima uputi izvinjenje, a unutar Zapovedništva za potporu provodi se istraga kako bi se ustanovilo kako je došlo do toga da su Amerikancima isporučeni meci kineske proizvodnje.

Amerika je naručila 2,5 miliona komada metaka kalibra 12,8 x 108 mm. Reč je o municiji za teške snajpere i strojnice,a ceo ugovor bio je vredan 30 miliona kuna. Municija je prošlog meseca uskladišteno na lokaciju kod Rijeke. U skladište dolazi američka vojna delegacija da bi pregledala robu pre isporuke. Kako saznajemo, američki izaslanik tada je utvrdio kako 90 posto munijcije ne zadovoljava američke standarde te da je deo metaka kineske proizvodnje i odbija obaviti primopredaju municije. Nakon takvog zaključka, američka strana hrvatskoj strani šalje ljutite dopise. Iz američkog zapovedništva za Evropu stiže dopis da ne žele munijcu od Hrvatske. U sve se uključila i američka ambasada u Zagrebu, iz kojeg također stižu poruke sadržaja punog gorčine. Ukratko, Amerikanci se osjećaju prevarenima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter